7 grudnia w klasie 2a miało miejsce wyjątkowe wydarzenie. Wychowawczyni p. Joanna Klyta zorganizowała dla uczniów warsztaty kulinarne. Wszyscy uczniowie zamienili się najpierw w małych krytyków kulinarnych, a następnie w kucharzy. W klasowej spiżarni każdy znalazł dla siebie coś dobrego i smakowitego. Na stole nie zabrakło sałatki jarzynowej, greckiej, owocowej, a także pysznych deserów i kanapek przygotowanych przez dzieci. Eksplozja smaku podczas degustacji była niesamowita. Uczniowie odkrywali też znane i mniej znane smaki potraw z zamkniętymi oczami. Zabawy było co nie miara! Zwłaszcza, że uświetniły ten dzień pluszaki – świeżaki, a książki z przepisami odkrywały przed uczniami tajemnice kuchni polskiej i nie tylko.
Kto wie, może kiedyś ktoś z drugoklasistów weźmie udział w programie MASTERCHEF JUNIOR?